„Взимаме мерки. Изтеглихме 9 цистерни от композицията. Другите са много рискови и искаме да няма хора, когато екипът влезе да работи. За мен е опасно и за това решаваме да рискуваме максимално малък брой хора. Ще изтеглим полицията и пожарната“, обясни Борисов, цитиран от "Фокус".

На въпрос колко време ще продължи операцията, за да могат да се върнат хората в селото Борисов заяви, че 48 часа би било оптимистичен срок.

„Това са 9 цистерни, че и повече. Сега чакам и прокурорите, следователите огледите на локомотива завършват и ще изтеглим и тях. Най-малко 48 часа. Трябва да изправим цистерните, трябва да ги преточим. Това е технологично време, много е опасно. Трябва всички мерки да се вземат за безопасност“, коментира още премиерът в оставка.

Всички неподвижни хора сме ги извели с линейки, настанили сме ги в болници, за да имат прехрана и да им е топло. Материалните неща ще ги оправим, просто не можем да върнем загиналите, ранените ги лекуват. Докарахме най-добрите експерти, за да имаме готовност при евентуална авария при процеса, за хората, които ще работят. Дано жертвите не растат, обясни Борисов.

Той сподели още, че новоизбраният президент е бил на заседанието и е казал, че предприетите мерки са достатъчни.

Вижда ми се най-чисто и бързо да вдигнем бюджета на общината, общинския съвет и местните хора да се съберат след това и да подпомогнем по най-бързия начин хората, изтъкна премиерът в оставка.