Това съобщиха днес от пресцентъра на болницата.
47-годишният Галев е на апаратно дишане, относително стабилен и е преодоляно шоковото състояние, благодарение на оперативните интервенции, но за живота му все още има опасност.

Очакват се усложнения, свързани с огнестрелните наранявания, заяви началникът на Централната реанимация доц. Стоян Миланов. 

След две дълги животоспасяващи операции, извършени от хирургичен и травматологичен екип, президентът на "Рилски спортист" е настанен в Централна реанимация.
Галев бе докаран в института "Пирогов" вчера сутринта в 5.55 часа с линейка на Бърза помощ-Самоков, след като бе получил пет огнестрелни рани в коремната област и крайниците в автомобила си, докато пътувал по пътя между "Боровец" и самоковското село Бели Искър, където живее. По колата му е стреляно с автомат "Калашников".

Отмъщение на дървената мафия е основната версия на разследващите за поредния атентат срещу Галев, съобщава в. "Стандарт". Криминалисти сравняват вчерашните гилзи с тези от убийството на бизнесмена Стоян Стоянов. Той бе разстрелян на 10 май също в Бели Искър. Двете покушения са извършени по сходен начин. Съселяни на Галев твърдят, че той искал да се включи силово в бизнеса с дърводобив. Използвайки връзките си като общински съветник в Самоков, Галев правел заменки на каменисти терени за горски масиви. След това започвал поголовна сеч.

Бившата съпруга на Юри Галев - Елизабет Михайлова обаче заяви, че не е чувала той да се занимава с дърводобив и отрече зад покушението му да стои т.нар. дървена мафия в региона. Михайлова уточни, че бившият й съпруг не е участвал в заменки, а всичките му имоти са от наследство, предаде bTV.
Галев не е имал общ бизнес с убития наскоро негов съсед Стоян Стоянов, съобщи още Михайлова. Повод за изказването й станаха лансираните версии, че Галев и Стоянов са имали конфликт, свързан с преразпределение на дърводобив.