Няма запитване или искане за съдействие нито от хърватската, нито от сръбската полиция за издирването на Боян Годурич в България, добавят от МВР, цитирани от БТА.
Според сръбски медии, които цитират свои източници от полицията, единият от двамата убийци на хърватския журналист Иво Пуканич е избягал в България. Справка в информационната система на Главна дирекция "Гранична полиция" показва, че лице с това имe е влизало в България два пъти през лятото на 2004 година на път за Турция от Калотина през Капитан Андреево и десет дни по-късно - по същия маршрут обратно към Сърбия.
Днес сръбската преса съобщи, че единият от вероятните убийци на хърватския издател Иво Пуканич, който загина при взрив в Загреб на 23 октомври т.г., е избягал в съседна държава - най-вероятно България. Боян Годурич и другият заподозрян - Желко Милованович, са били в контакт с вече арестувания за убийството Роберт Матанич и след това са отишли в Загреб.
Криминалисти от хърватската полиция са открили на мястото на убийството на Пуканич и Франич ДНК следи от лицето, за което се предполага, че е поставило експлозива. Самоличността на атентатора ще бъде установена с експертиза, след като от Сърбия бъде получена ДНК на заподозрените Желко Милованович и Боян Годурич, които продължават да се издирват, а също и Елвис Хаджич от Велика Кладуша, Босна, който беше арестуван и в момента е в ареста в Бихач.