Това заяви психологът, работил по бандата на „Наглите”, Тодор Тодоров пред bTV.

25-годишният Адриан Златков е в неизвестност от вчера сутринта, когато колата му беше намерена изоставена в Герман, близо до семейната къща. Засега няма информация похитителите да са поискали откуп.

Още не е ясна целта за отвличането на 25-годишния Адриан – дали е отмъщение, или за откуп.

При всички случаи обаче престъплението е изключително прецизно планирано, казва психологът, работил за разкриването на „Наглите”.

„Хората, които се занимават с този род престъпления, имат сериозен криминален опит преди това. Всеки има различен криминален опит, за да изпълнява съответната задача добре”, обяснява Тодоров.

Според него, ако престъпниците са новосформирана група и случаят приключи успешно, твърде вероятно е те да продължат с този бизнес.

„Апетитът идва с яденето и след това ще продължат”, посочва психологът.

Друга хипотеза е, че „Наглите” се възраждат. През 2009 г. за зверствата бяха арестувани 25-ма. Едва четирима от тях получиха ефективни присъди. Другите са на свобода.

„Аз си мисля, че групата е била по-голяма от осъдените. Имало е хора, които са дошли от чужбина, един от тях ми каза, че е минал 2000 км заради мен”, отбеляза Киро Киров, който стана жертва на отвличане на "Наглите". Бизнесменът е отвлечен, след като слиза от автомобила си. Бандата на „Наглите” го държи 17 дни в плен.

„Похитителите се свързаха на втория ден да поискат откуп. Дотогава не вярвах, че става въпрос за отвличане. За да се спаси човекът, се плащат парите, това е грозната истина”, казва синът на бизнесмена - Иван Киров.

„Не мисля, че се възраждат някакви престъпници, те просто продължават със своя рецидив”, казва Тодоров.

Жертвите, техните близки и психолозите подчертават, че е изключително важно в тези случаи да се работи с полицията, защото всяко своеволие може да бъде фатално.

Цацаров не вярва, че ”Наглите” отново отвличат >>>