Разследването срещу него е част от делото за контрабанда на цигари от митнически пункт "Капитан Андреево". Неотдавна цяла смяна митничари там бяха уличени в прикриване на контрабанда.

Според обвинението на 29 март, по пътя от Хасково до Пловдив и в Пловдив, Драгомиров е подпомогнал турците Ремзи Караибрахимоглу и Яшар Коч и Михаил Млекаров, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Той ги е посъветвал как да пренесат през българско-турската граница цигарите без знанието на митниците, което е станало чрез документи с невярно съдържание.

Драгомиров е задържан с прокурорско постановление до 72 часа.
Мярката му за неотклонение ще бъде внесена в Окръжния съд в Пловдив в петък. Прокуратурата настоява за задържането под стража на обвиняемия.

С привличането на Драгомиров общо обвиняемите по делото за контрабанда на цигари от митнически пункт "Капитан Андреево" става 16 души, добавят от прокуратурата.

Премиерът Бойко Борисов заплаши наскоро, че ще слее НАП и митници като мярка срещу контрабандата. Вчера обаче той се похвали, че предупреждението му е дало резултат и няма да се стига до тази мярка.

Борисов обаче се закани и камери да следят митничарите.

Митничари да могат да разследват, издирват и конвоират лица, извършващи контрабанда или измами с ДДС, предвиждат промени в Закона за митниците, които бяха одобрени от правителството вчера. Новата разпоредба цели по-голяма бързина и ефективност при разкриването на престъпления с неплащането на акциз и ДДС в големи размери.

Промените предвиждат решението на митническия орган, с което се определят длъжникът и размерът на публичното държавно вземане, да може да служи като изпълнително основание за принудително събиране на установените вземания.

Стоките, които са предмет на митническо нарушение, няма да се отнемат в полза на държавата, ако стойността на митния сбор е под 35% от стойността на самата стока.

Кандидатите за работа в агенция „Митници” ще минават тест за професионална и психологическа пригодност, преди да бъдат наети. Такива тестове ще преминават и вече наетите служители преди повишаване в длъжност.