39-годишният Манджуков беше застрелян в столичния комплекс “Бокар” до бул. "България" около 20 часа снощи. Тялото бе намерено във вход в комплекса.

Криминалистите извършиха два огледа, като ще бъдат прегледани отново и записи от камери на съседните сгради.

Вижте снимки от мeстопрестъплението >>

Бившият волейболист Любо Ганев е последният човек, който е разговарял по телефона с Борислав Манджуков. Двамата се уговорили заедно с общ приятел да отидат на кино в търговския център на бул. „България". Манджуков така и не се появил, а Ганев разбрал за убийството от медиите.

Не ходеше с охрана. Често в неговите заведения сме били, никакви притеснения не е имал. Не е споделял за проблеми в бизнеса си, нито за врагове или заплахи. Наскоро приятелката му имаше рожден ден, а детенце му се роди преди една година...Много странно. Потресен съм", добави Ганев пред Дарик радио.

По думите му през последните 2 г. Манджуков живеел основно в комплекс „Бокар" заедно с приятелката си и детето им.

Бившият общински съветник Веселин Данов, който излежа ефективна присъда за ръководене на престъпна група, пък разказа, че двамата с Манджуков били много близки в миналото, но за последно са се виждали през 2008 г. Данов каза още, че веригата чейндж бюра на убития са станали известни с това, че "мамеха с обменните курсове".

Борислав Манджуков е бил собственик и на верига ресторанти, дискотеки и заведения. Има множество досъдебни производства и висящи дела, а през юни 2012 г. арестуван в акцията „Цигараджии“.

Данов твърди също, че Борислав Манджуков е бил покровителстван от варненски полицаи и прокурори.

"В началото бяха хора от полицията във Варна, след това и от прокуратурата. Имена знам, но за нещастие, или за мое щастие, няма да ги кажа, защото съм отнесъл достатъчно много заради приказките си", каза Данов.

Той разказа още, че бизнесменът дължал огромни суми на хора от руски произход.

"През 1998 г. при мен дойдоха високопоставени хора с молба за съдействие. Искаха да им помогна да си съберат парите, които са му отпуснали. Аз му казах, но той реагира пренебрежително. Имах втора среща, на която разбрах, че тези хора са сериозни. Имаше и хора от руски произход, мисля, които казаха, че ги е завлякъл с огромни суми", заяви Веселин Данов.

По думите му Борислав Манджуков е спекулирал, че е много близък с оръжейния бос Петър Манджуков. Между двамата няма родствена връзка.