Сигналът до полицията е подаден от живеещи в района хора, които чули стрелба около 20:00 часа.

На мястото на инцидента веднага са изпратени полицейски патрул и екип на Бърза помощ, който е констатирал смъртта на Манджуков. Той е имал прободна рана, както и огнестрелна в гърдите.

Манджуков е известен варненски бизнесмен и собственик на чейнджбюра, верига ресторанти, дискотеки и заведения. Има множество досъдебни производства и висящи дела.

Борислав Манджуков беше арестуван през юни 2012 г. в акцията „Цигараджии“

Той е заловен като част от организирана престъпна група, занимаваща се с нелегален трафик на цигари от над 22 милиона къса през 2011 год., с което е ощетен държавният бюджет с над 8 милиона лева, съобщиха тогава разследващите.

Месец след ареста, Манджуков, ортакът му Георги Владимиров - Фози и другите двама обвиняеми бяха освободени от ареста под парична гаранция.

Името на Манджуков преди това се свързва с бизнес с верига чейндж бюра във Варна, заедно с приятелката му Галя Пеева.

Името му нашумява още през 2004 г. покрай отвличането на Пеева. След около месец тя е освободена, както се говори, срещу откуп от 1 млн. лв.

Варненският бизнесмен е известен още като собственик на заведенията „Булгари" и „Екзит" във Варна, както и на „Версай".

Боби Манджуков е криминално проявен, с множество регистрации за икономически престъпления - измами, финансови сделки с имущество, придобито по престъпен начин, укриване на данъци и др.

Срещу него има заведени десетки висящи дела, които са предимно за измами и източване на ДДС.

Бившият общински съветник и варненски бизнесмен Веселин Данов заяви, че Борислав Манджуков е бил покровителстван от прокурори и полицаи, както и че дължал огромни суми на хора от руски произход.

"През 1998 г. при мен дойдоха високопоставени хора с молба за съдействие. Искаха да им помогна да си съберат парите, които са му отпуснали. Аз му казах, но той реагира пренебрежително. Имах втора среща, на която разбрах, че тези хора са сериозни. Имаше и хора от руски произход, мисля, които казаха, че ги е завлякъл с огромни суми", заяви Веселин Данов.