Софийска градска прокуратура /СГП/ привлече към наказателна отговорност трима служители на охранителна фирма за извършено от тях убийство по особено мъчителен за жертвата.

Владислав Д., Георги Я. и Татян Н. са обвинени, затова, че на 16.05.2019 г. на територията на месокомбинат "Родопа-София", в съучастие като съизвършители, по особено мъчителен за жертвата начин, умишлено са умъртвили П.С.

Тримата извършители завързали ръцете на пострадалата и й нанесли множество удари по главата, гръдния кош, корема и крайниците. В резултат на това се развили травматичен и хеморагичен шок, довели до остър срив на хемодинамиката и настъпване на смъртта й.

Единият от извършители- Владислав Д., е осъществил деянието в условията на опасен рецидив, след като е бил осъден в чужбина за трафик на наркотични вещества на 13 години и 4 месеца лишаване от свобода.

Обвиняемите са задържани за срок до 72 часа, с оглед осигуряване явяването им пред съда за определяне на мярката за неотклонение "задържане под стража".

Ако бъдат признати за виновни по повдигнатите им обвинения, извършителите могат да получат наказания в размер от 15 /петнадесет/ до 20 /двадесет/ години "лишаване от свобода", "доживотен затвор", или "доживотен затвор без право на замяна".

Разследването по случая продължава.