Районният съд в Дупница одобри споразумение, сключено между прокуратурата и защитата на четиримата подсъдими, които миналата година взривиха банкомат в Сапарева баня, съобщиха от държавното обвинение.

Те са се признали за виновни за извършените от тях престъпления. На всеки от тях е определено наказание от по шест месеца "лишаване от свобода" при първоначален общ режим на изтърпяване. Имуществените вреди от престъплението са възстановени.

На 9 ноември м.г., около 3.20 часа, Тодор Богданов, Кирил Микев и Красимир Йорданов, при предварителен сговор, отнели касета с 8700 лева. Мъжете направили и опит да отнемат други касети, съдържащи 17 400 лева, но той останал недовършен поради намеса на полицейски служители от РУ на МВР в Дупница.

Четвъртият подсъдим - 34-годишния Господин Динев, участвал в престъпното деяние като помагач. Управлявайки лек автомобил "Фолксваген", той осигурявал безпрепятствено придвижване на друга кола, с която било извършено престъплението.

Кражбата била осъществена чрез взривяване на вратата на АТМ устройството на банка. Освен банкомата, унищожени били и други чужди движими вещи - фасадна витрина с врата, окачен таван, тапети, осветителни тела. Общата стойност на щетата възлиза на 21 280,58 лева.

За извършване на престъплението било използвано чуждо моторно превозно средство - лек автомобил "БМВ Х5", което по-рано било противозаконно отнето в кв. "Овча купел" в София от собственика му. Крадците сложили на колата регистрационна табела, издадена за друго превозно средство. Подсъдимите причинили на чуждия автомобил повреди на стойност 2900 лева.