На 13 ноември съдът в Дупница наложи мярка за задържане под стража на 34-годишния Господин Динев заради възможността да извърши друго престъпление или да се укрие.

Днес съдът в Кюстендил отхвърли молбата му за промяна на мярката в по-лека. Магистратите разполагат с гласови свидетелства на шестима свидетели по делото, които твърдят, че Динев е участвал в акцията по обира на банкомата в Сапарева баня.

"Невинен съм, няма да се укрия и разчитам на справедливост", каза самият той пред съдиите, цитиран от БТА.

Според адвоката му 34-годишният мъж не е стъпвал в районно полицейско управление досега, освен за да извади лични документи, има осемгодишно дете и няма намерения да се укрива.

Съдът обаче прецени, че той трябва да остане зад решетките.

Динев беше привлечен като обвиняем от прокуратурата заради това, че на 9 ноември, около 3,20 часа, в съучастие с Тодор Богданов, Кирил Микев и Красимир Йорданов, в качеството му на помагач, е улеснил кражбата на банкомата от офис на банка ДСК в Сапарева баня.

Той управлявал кола, осигурявайки безпрепятственото придвижване на друг автомобил, с която било извършено престъплението. Откраднатият сейф от банкомата е съдържал касета с 9000 лева. Ако бъде осъден, Динев може да получи присъда от 1 до 10 години.

Междувременно полицията все още издирва неуспешно тримата основни участници в обира - Богданов, Микев и Йорданов, които успяха да се измъкнат при преследване, въпреки че в него участваха барети, жандармерия, хеликоптер и дронове. От МВР съобщиха, че те са опасни.