"Разпитваха ме във връзка с SMS-те, които вие първо бяхте получили", това заяви бизнесменът Пламен Бобоков на излизане от Следствения отдел на прокуратурата, където днес беше разпитан, след като в петък беше обявено, че се разследва търговия с влияние, в която са замесени той, съветникът на президента Пламен Узунов и русенския прокурор Николай Николов.

Междувременно днес от държавното обвинение публикуваха нови данни от комуникацията на русенския бизнесмен, който е на свобода срещу 1 млн. лева гаранция, докато брат му Атанас Бобоков е в ареста по обвинения за аферата с боклука.

На въпрос дали е комуникирал с президентския секретар по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов за руски гражданин, който трябвало да получи българско гражданство, Пламен Бобоков отговори, че няма спомен.

Запитан за другото твърдение, че е молил Узунов за установяването на собствеността на два автомобила "Майбах", той отвърна:

"Абсурд! Не! Няма нищо укоримо. Никога не съм вършил нищо престъпно!“.

Снимка: БТА

Вчера Бобоков призна, че е "ходатайствал" за назначаването на прокурор Николов на висок пост в Русе, но заяви, че не става въпрос за "търговия с влияние“, а за „лобизъм“ за един "достоен човек". Той дори Той изтъкна, че всички подобни назначения в града се правели от координатора на ГЕРБ Пламен Нунев.

Снимка: БТА