Окръжният съд в Пловдив потвърди определението на районния, с което мярката за неотклонение на танцьорката Габриела Медарова беше изменена от "задържане под стража" в парична гаранция от 5000 5000 лева, съобщиха от пресцентъра на съда.

21-годишната пловдивчанка беше задържана два пъти - първо, след като, пияна и дрогирана, помете 10 коли на паркинг, а след това, когато удари безпричинно друга млада жена в тоалетната на заведение. 

По време на предишното съдебно заседание, тя заяви, че два месеца и половина зад решетките са й били достатъчни, за да преосмисли живота си. 

"Осъзнах грешките си, съжалявам!", каза тогава младата жена.

Днес окръжните магистрати са преценили, че първоинстанционният съд е постановил обоснован и правилен съдебен акт, който съответства на обстоятелствата по делото.

Правилно е изменена мярката за неотклонение в парична гаранция, като по вид и размер тя е напълно адекватна на събраните до момента доказателства, личността на подсъдимата, срока на задържането и етапа, на който се намира наказателното производство - внесеното обвинение за разглеждане на делото в съдебна фаза, се казва още в официалното съобщение.

Срещу Медарова са повдигнати 4 обвинения - 3 от тях са свързани с блъснатите коли - за нарушаване правилата за движение и употреба на алкохол и наркотици при сядане зад волана, а четвъртото - за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди.