21-годишната пловдивчанка Габриела Медарова, която първо влезе в ареста, след като пияна и дрогирана блъсна 10 паркирани коли, а скоро след това и заради нанасяне на телесна повреда, излиза на свобода срещу 5000 лева гаранция. Това реши днес Райойнният съд в Пловдив, където тя обжалва мярката си за неотклонение. Парите бяха платени веднага и тя беше пусната незабавно.

"Надявам се да оправдаете шанса, който ви се дава и да осмислите поведението си", обърна се към нея съдия Виолета Низамова, цитирана от "24 часа".

По думите й разумният срок за задържане на младата жена а не бива да бъде удължаван, тай като е студентка, а времето от 2 месеца и половина в ареста било достатъчно, за да преосмисли поведението си. Според съдийката няма опасност Габриела да извърши друго престъпление.

Преди съдебното решение танцьорката заяви през сълзи, както и предишните пъти в съдебната зала:

"Осъзнах грешките си, научих си урока, съжалявам! Виновна съм. Грешка, която никога повече няма да се повтори. Искам при семейството си".

Тя каза още, че е преосмислила живота си, но добави, че отдава случилото се на младостта си. Два месеца и 16 дни зад решетките били достатъчни. Тя отказа да коментира дали би се извинила на момичето, което удари в главата в музикален клуб.

Майка й Теодора, в качеството си на защитник, също поиска дъщеря й да бъде на свобода.

"За нейното състояние и за лечението й това е най-доброто", каза жената.

Срещу Габриела са повдигнати 4 обвинения - 3 от тях са свързани с катастрофата - за нарушаване правилата за движение и употреба на алкохол и наркотици при сядане зад волана. Четвъртото е за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди. След инцидента защитата ѝ обясни, че Медарова е била на силни лекарства и ударът е станал случайно.

Днес адвокатът й каза, че тя била много притеснена от престоя си в ареста. Орлин Търновалийски дори заяви, че желанието на прокуратурата е клиентката му да "лежи до второ пришествие", цитира го "Пловдив24".

Държавното обвинение обаче настоя танцьорката да остане в ареста. Прокурор Даниела Андреева разкри, че Габриела се е заканила на свидетелка по делото със саморазправа. Освен това делото вече е навлязло в съдебна фаза и смята, че мярката е адекватна.

Въпреки това, съдебният състав реши да пусне на свобода Габриела Медарова. Когато чу решението, тя се усмихна, а баща й се разхлипа.