Апелативният съд в София остави в ареста 23-годишния Денис Ал Газзи.

Той е обвинен в убийството на 32-годишния Илиян Илиев в столичния квартал Люлин. Мъжът беше намушкан с нож след заря по повод раждането на дете.

Случаят предизвика вълна от възмущение. По време на заседанието на апелативния съд хора се събраха на протест пред Съдебната палата с искане за справедливо наказание за убийството на Илиян Илиев. Жителите на столичния ж.к. "Люлин", роднини и приятели на Илиев настояват виновният за смъртта му Денис Мустафа Камел Ал Газзи да получи най-тежката присъда. Те смятат, че човек, който е осъждан, а след това отнема и човешки живот, не трябва да бъде повече на свобода.

Обвиняемият заяви пред съда, че всичко, което е направил, е било при самозащита и е станало инцидент и иска да завърши образованието си. 

Според съдебния състав може да бъде направено обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението, за което е обвинен, както и че има опасност той да се укрие предвид бягството му от местопрестъплението  или да извърши друго престъпление. Освен това деянието е извършено в изпитателния срок на присъда за друго умишлено престъпление, мотивира се съдът.

Решението е окончателно.