Софийската окръжна прокуратура повдигна обвинение срещу кмета на Костинброд Трайко Младенов за причиняване на смърт по непредпазливост на 34-годишния моторист, който загина при сблъсък с колата, управлявана от градоначалника. 

Тежката катастрофа стана в неделя около 19 часа на входа на Костинброд. Кметът е шофирал лек автомобил в посока София, когато по думите му мотористът, който е карал зад него, се удря в колата му. Трайко Младенов заяви, че е решил да се престрои в лявата лента и тогава последвал сблъсъкът. Мотористът загина на място. Пробите за алкохол и наркотици на кмета са отрицателни. 

Близките на загиналия обаче твърдят, че кметът се е опитал да направи обратен завой и така се е стигнало до катастрофата.

Първоначално 39-годишният Младенов бе разпитан като свидетел и освободен, но днес бе призован да се яви в Окръжната прокуратура в София в 14 часа, за да му бъде предявено обвинението, съобщиха за Dir.bg от държавното обвинение. 

По закон предвиденото наказание за това престъпление е от 2 до 6 години затвор. На кмета на Костинброд бе наложена мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 5000 лева, както и забрана да напуска пределите на България. Временно му е отнето и свидетелство за управление на МПС.

Разследването по делото продължава.