Версията на кмета на Костинброд, който участва в катастрофа със загинал моторист, и тази на неговите близки, се разминават значително.

34-годишният мъж загина при инцидента, станал в неделя около 19 часа. Първоначално беше съобщено, че мотористът се е ударил в колата на Трайко Младенов, който пътувал към София. По автомобила наистина има следи от страничен удар. По думите му решил да се престрои в лявата лента и тогава последвал сблъсъкът с моториста, който се е движел зад него. Приятелите на починалия обаче твърдят, че кметът е правил обратен завой.

Вчера той беше разпитан и освободен, засега като свидетел. Той обаче е призован да се яви в прокуратурата, където е възможно да бъде привлечен като обвиняем за причиняване на смърт по непредпазливост. Самият Младенов е леко е пострадал при инцидента и има натъртвания.

"Не съм правил обратен завой. Влязох в лявата лента. Не мога да кажа с каква скорост е карал мотористът. При положение, че колата е напълно смачкана, предполагам, че с доста голяма скорост. Предполагам, че аз карах в ограниченията, карах бавно, бях с още хора в колата. Винаги съм бил внимателен водач. Факт е, че, влизайки в лявата лента, изобщо , гледайки в огледалото за обратно виждане, не видях моторист, което означава, че скоростта е била голяма. Имам разтягания и натиск от колана и въздушните възглавници", коментира кметът пред Нова телевизия по повод обвиненията срещу него.

Снимка: Нова

Тази сутрин на мястото на инцидента обаче се събраха близо 50 души - близки и роднини на загиналия моторист, които заявиха друго.

"Кметът направи обратен завой от крайна дясна лента и се удари в моториста. Кметът е виновен, защото направи забранен обратен завой. Игнат може да е карал с малко превишена скорост, но е карал в лявото платно", каза свидетелят на инцидента Марио Манов.

"Не приемам това, което казва кметът. Не може да има четири различни твърдения", каза и приятел на загиналия Игнат.

Според данни на "Пътна полиция" Игнат не е имал книжка Категория А за управление на мотор.

Кметът Трайко Младенов твърди, че има проект за изграждане на кръгово кръстовище на мястото на трагичния инцидент, който обаче не e стартирал.

От АПИ обявиха, че предстои изграждането на кръгово кръстовище на входа на Костинброд, като има осигурено финансиране. Срокът за изпълнение е 90 дни, като в момента Община Костинброд съгласува проекта с експлоатационните дружества, съобщи БНТ.