Йосиф Иззе излиза от ареста с най-леката мярка "подписка", реши Софийският апелативен съд. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Делото е заведено по жалба на обвиняемия 23-годишен мъж за смъртта на таксиметровия шофьор Христо Йорданов в София.

Според магистратите от втората инстанция от събраните доказателства не може да се направи извод, че действията на Иззе са свързани с настъпилата смърт на таксиметровия шофьор, заради която имаше протести на колегите и роднините му, а главният прокурор Иван Гешев отиде в кв. "Факултета".

Експертиза по делото на първа инстанция показа, че смъртта на жертвата е причинена от инфаркт, а не от удара, който е нанесъл Йосиф Иззе.

На 8 октомври лек таксиметров автомобил, управляван от починалия Христо Йорданов, се е засякъл с друг автомобил.

Йорданов и обвиняемият слизат от колите и се скарват заради предимство в еднопосочна улица, в насрещното на която влязъл таксиджията. Спречкването прераства във физическа агресия.

23-годишният Иззе удря таксиметровия шофьор по носа, а той си гълта езика, бе казано по-рано в Софийския градски съд. По делото има противоречиви показания кой започва боя. Дали това е Йосиф или Христо Йорданов. Таксиджията пък се обажда на брат си и идват още двама. 

Прокуратурата е иззела видеозаписи, на които се вижда какво се е случило.

Йосиф се оказа осъждан за причиняване на средна телесна повреда при катастрофа. Получил е 6 месеца условно. Изпитателни му срок още не е изтекъл.