Окръжна прокуратура - Шумен предаде на съд 64-годишния Петър Петров, който на 24 септември в Каспичан, умишлено умъртви четирима души. Тогава в жилището си мъртви бяха открити Славка Петрова, Веселин Петров, Георги Великов и Гуля Великова.

В обвинителният акт на прокуратурата се посочва, че деянието е станало по особено мъчителен начин за убитите и с особена жестокост, като убийствата са извършени предумишлено.

През 1989 г. в Смолян, обвиняемият Петров, при конфликт, наранил човек с нож в областта на корема, поради което бил осъден на наказание "лишаване от свобода", чието изтърпяване било отложено. Към момента на извършване на деянието в Каспичан, бил реабилитиран по право.

През 2015 г. Петров се пенсионирал и се върнал да живее в двуфамилната къща в Каспичан, където живеели възрастният му баща, а в другия вход - и пострадалите Георги и Гуля Великови, с които бил в роднински връзки /чичо и стринка/. Между Петров и Великови възниквали конфликти, налагала се и намеса на полицията. Причина за пререканията било това, че Великови често гонели Петров от къщата, тъй като смятали, че не трябва да живее там.

През есента на 2018 г., пред свидетели, обвиняемият отправял закани по адрес на родствениците си. На 24 септември на улицата пред къщата, между Петров, който се намирал в лека към средна степен на алкохолно опияняване и Гуля Великова, възникнал конфликт. Обвиняемият се прибрал в дома си, сложил малка брадвичка в непрозрачна торбичка и се отправил към дома на чичо си, където влязъл през назаключената входна врата. Намерил чичо си и стринка си в стая на първия етаж и ги попитал, кога ще спрат да го гонят от къщата. Великова му отговорила, че няма да спрат нито те, нито децата им след тях. Тогава Петров извадил брадвичката и нанесъл на Великова смъртоносни удари. Веднага след това нападнал и по същия начин умъртвил чичо си - Великов.

След извършване на деянието, извършителят се запътил да излиза от къщата, но в коридора срещнал децата на току-що умъртвените му чичо и стринка - Славка и Веселин, върху които се нахвърлил с брадвичката и ги умъртвил по същия начин, както родителите им.

Петров счупил телефоните на убитите, измил ръцете си и напуснал къщата, заключвайки след себе си  входната врата. Прибрал се и се заключил в дома си, който се намирал на втория етаж на същата къща, но с друг вход, където бил намерен на следващия ден от органите на полицията.

В хода на разследването са извършени множество процесуално - следствени действия, между които огледи, разпити, съдебно-медицински експертизи, психолого - психиатрична експертиза.

Предстои делото да бъде насрочено за разглеждане в Шуменския окръжен съд.