Окръжната прокуратура в Шумен привлече днес като обвиняем 63-годишния Петър П. за убийството на четиричленното семейство в Каспичан. Мъжът закла жестоко 81-годишния брат на баща си, 70-годишната му съпруга, 48-годишната им дъщеря им и 46-годишният им син. Основната версия е спор за семейната къща. По време на зверството племенникът бил пиян.

Повдигнато му е обвинение за предумишлено убийство на повече от едно лице, по особено мъчителен за убитите начин и с особена жестокост, за което Наказателният кодекс предвижда от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Петър е задържан с постановление на наблюдаващия делото прокурор за срок до 72 часа и ще внесе искане в Шуменския окръжен съд за определяне на най-тежката мярка за процесуална принуда - задържане под стража.

"Четворното убийство в Каспичан бе разкрито само за два часа под ръководството на прокуратурата. Както съобщихме вчера, сигналът е подаден от дъщерята на убитата Славка, която нямала връзка с майка си от 24 септември. След като била придружена от полицейски служители до дома на дядо си, са намерени две мъртви тела. Малко по-късно са открити и телата на възрастната двойка", се казва в официалното съобщение на прокуратурата.

В него се уточнява, че обвиненият Петър вече е бил осъждан в Смолян за опит за убийство. Присъдата му е била условна и вече е реабилитиран за това престъпление, извършено още през 1989 г.