Убиецът от Каспичан е искал да заличава следи след покушението. Тръгнал е да пере дрехи, но не е успял. Заличавал е следи. Това обяви пред Нова тв шефът на ОД на МВР-Шумен Ялчън Расим.

"Получавали сме сигнал през 2015 година за скандал между роднините. Става въпрос за къщата. Убиецът тогава блъска убития, който пада на земята. Тогава е предупреден да се реши проблема по съдебен начин. Бил е затворен човек, злоупотребявал с алкохол. Екзекуцията е станала на 24 септември. Това сочат предварителните данни. Убиецът е на 64 години, от 2015-а е в Каспичан. Пенсионер е, пие, не е контактен, не е осъждан, няма криминално досие. Той е направил пълни самопризнания, а престъплението е разкрито за 2 часа. Жертвите са видени последно на 24 септември", добави той.

Припомняме, че 4 трупа бяха намерени в къща в Каспичан. Убийството е извършено от пиян мъж, който е избил семейството на чичо си заради спор за имот. Убиецът, който живее в съседната къща, бе задържан от полицаите и е направил пълни самопризнания.

Всичко се разплело, след като 28-годишна жена от село Мадара потърсила помощ от полицията в Каспичан, тъй като от два дни нямала връзка с майка си. Тя и двама служители се отправили към дома, където живеели дядо ѝ, баба ѝ, майка ѝ и вуйчо й. При отварянето на вратата в антрето полицаите открили телата на брата и сестрата.

Възрастните родители били намерени на леглото в спалнята. Раните по телата на убитите, според съдебния лекар, били причинени от брадва и нож. Ударите били нанесени в областта на главата. Чичото на убиеца се казва Георги и е на 81 г. Другите жертви са съпругата му Гула, на 70 г., синът им Веско - на 46 г., и дъщерята Славка - на 48 г. Братът работел като строител в чужбина, а жената е медицинска сестра във Варна.

Племенникът на Георги - 64-годишният Петър, бил открит на втория етаж в къщата на избитото от него семейство. В задържането му участвали спецполицаи, които разбили вратата на помещението, в което той се заключил.

Причината за четворното убийство е спор за имот, твърди полицията. Според запознати става дума за къщата, в която живеел убиецът. Тя била наследствена и Георги получил половината от нея.