Задържаният за жестокото четворно убийство в Каспичан е племенник на една от жертвите - възрастния мъж, причината е спор за имот, съобщиха разследващите на пресконференция.

81-годишният Георги, 70-годишната му съпруга Гула, синът им Веско - на 46 г., и дъщерята Славка - на 48 г., бяха открити днес в семейната къща жестоко заклани. Окръжният прокурор на Шумен Маргарита Георгиева окачестви престъплението като изключително брутално. Смята се, че оръжията на масовото убийство са нож и брадва, като ударите са нанасяни основно в главите на жертвите.

Убийството е станало на 24 септември. Установено е, че 64-годишният племеннк Георги, който живее в съседната къща, влязъл в дома на възрастния си роднина Георги и буквално екзекутирал него и близките му. Възрастното семейство е намерено на леглото в спалнята, а брата и сестрата - в антрето на къщата.

Когато тази сутрин дъщерята на на по-младата жена подала сигнал в полицията, че втори ден не може да се свърже с нея, разследващите отворили вратата и се натъкнали на ужасяващата гледка.

Убиецът е бил в съседния имот, където бил задържан. Открити са и доказателства срещу него - кървавите дрехи, с които е бил по време на престъплението. Не е ясно защо мъжът не ги е унищожил.

Той е направил е самопризнания и е оказал пълно съдействие на полицията и прокуратурата при разследването.