Четири трупа са открити днес преди обед в къща на ул. "Раковски" в Каспичан. Жертвите са от едно семейство, съобщи МВР.

Малко след 9 часа днес 28-годишна жена от село Мадара е потърсила съдействие от служители на участък "Полиция" - Каспичан, тъй като от два дни нямала връзка с майка си. След подадения от нея сигнал, тя и двама полицейски служители се отправили към дома. При отварянето на входната врата са открити две тела. При продължилия оглед на място са открити още две тела.

Жертвите са възрастно семейство на 81 и 70 години, и техните син и дъщеря, на 46 години и на 48 години. В присъствието на съдебен лекар по телата им са открити наранявания, причинени най-вероятно с нож или брадва.

Множество процесуално-следствени действия са извършени в присъствието на директора на ОДМВР- Шумен ст. комисар Ялчън Расим, административния ръководител на Окръжна прокуратура - Шумен Маргарита Георгиева и дежурен прокурор. Изяснено е, че между семейството и техен съсед имало роднински спорове.

"Специализирани полицейски сили" са проникнали в съседен имот, където е задържан 64-годишен мъж. Там са намерени следи, които насочват към извършеното престъпление.

Работата по образуваното досъдебното производство продължава под надзор на прокурор от окръжната прокуратура.

Очаква се окръжният прокурор и директорът на ОД МВР да дадат повече информация по случая.