Издателската къща "Аксел Шпрингер" се разделя с тримата ръководители на настоящата редакция на таблоида "Билд". Главните редактори Йоханес Бойе, Александра Вюрцбах и Клаус Щрунц напускат постовете си незабавно, съобщи на сайта си сп. "Шпигел".

Това е взрив за най-големия таблоид в Европа: групата Axel Springer се разделя с действащите си главни редактори Йоханес Бойе, Клаус Щрунц и Александра Вюрцбах. Бившият ръководител на "Билд-ам-Зонтаг" Марион Хорн също вече има избран наследник. Издателството обяви това във вътрешен имейл до редакционния екип, пише "Шпигел".

"Преди две седмици обсъдихме с вас, че трябва радикално да променим и развием структурите си в "Билд", за да можем да се развиваме в бъдеще", пише в имейла си изпълнителният директор Клаудиус Зенст. Това включваше "яснота и надеждност в ръководството и отговорностите". По тази причина редакционната колегия на "Билд" в бъдеще ще се състои само от двама души: Както беше съобщено, бившият ръководител на "Фокус" Роберт Шнайдер ще започне работа като главен редактор на "Билд" на 17 април. В бъдеще той ще докладва на Марион Хорн, която вече има дълга кариера в "Билд" и сега ще бъде назначена за председател на редакционния съвет.

Хорн работи за Аксел Шпрингер повече от 25 години, като от януари 2001 г. е член на редакционната колегия на "Билд". От 2013 г. тя е първата жена в историята на вестника, която е главен редактор на "Билд-ам-Зонтаг", преди да освободи поста "по собствено желание" през 2019 г. По онова време Аксел Шпрингер беше решил да обедини редакционните процеси на "Билд-ам-Зонтаг" и "Билд" в рамките на мащабно корпоративно преструктуриране.