Президентът на САЩ Доналд Тръмп съобщи, че личният му адвокат Рудолф Джулиани е с положителен тест за новия коронавирус.

"Руди Джулиани, най-великият кмет в историята на Ню Йорк, който работи неуморно, за да изобличи най-корумпираните избори в историята на САЩ (досега!), даде положителна проба за Китайския Вирус", написа Тръмп в "Туитър".

"Оздравявай бързо, Руди, ще продължим задачата!!!", добави Тръмп, който не признава загубата си от Джо Байдън на президентските избори от 3 ноември.

Няколко часа по-рано 76-годишният бивш кмет на Ню Йорк даде интервю на живо за телевизия "Фокс нюз", без да покаже признаци, че е болен, съобщи Франс прес, цитирана от БТА.

По-късно адвокатът заяви, че се чувства добре.

"Благодаря на всичките ми приятели и последователи за молитвите и добрите пожелания. Много добре се грижат за мен и се чувствам добре", написа той в Туитър.

Юридическият екип на Тръмп каза, че Джулиани е дал две отрицателни проби непосредствено преди неотдавнашните си пътувания в Аризона, Мичиган и Джорджия, където внесе съдебни жалби и разговаря с щатски законодатели във връзка с предполагаеми нередности на президентските избори.

В съобщението се казва, че положителната проба е дадена повече от два дни след завръщането му и че нито един представител на щатско законодателно събрание или журналист не е в списъка с контактни лица.

Адвокатът, опитващ да убеди властите в няколко щата да не утвърждават изборните резултати, участва в няколко дълги заседания през последните седмици на закрито и без да носи маска. В сряда той бе в Законодателното събрание на щата Мичиган в град Лансинг за изслушване, продължило над 4 часа.

Американски съдилища отхвърлиха вече няколко свързани с изборните резултати жалби, внесени от юридическия екип на Тръмп.