Сръбският вицепремиер и министър на вътрешните работи Небойша Стефанович, който е председател на Съвета за сигурност на страната, обсъди в Москва със секретаря на Съвета за сигурност на Русия Николай Патрушев сътрудничеството в борбата с престъпността и корупцията, съобщи ТАСС.

Стефанович и Патрушев са се договорили за подписването на две споразумения, които ще додеват до допълнителен напредък на сътрудничеството на Сърбия и Русия в областта на сигурността. Едно от тях се отнася за сътрудничеството в борбата с организираната престъпност, а другото - в борбата с тероризма.

В съобщение на сръбското вътрешно министерство не се споменава последният шпионски скандал в Сърбия, но се подчертава, че Република Сърбия ще продължи решителната борба за запазване на своята териториална цялост и суверенитет.

В същото време Небойша Стефанович благодари на руската страна за подкрепата по въпроса за Косово, в това число за възпрепятстването на влизането на Косово в Интерпол.

От своя страна Николай Патрушев изрази подкрепа за сътрудничеството на двете страни в областта на сигурността, а също по други въпроси, представляващи за Сърбия национален интерес. По неговите думи голям принос за това имат срещите на лидерите на Русия и Сърбия, които дават импулс и динамика за развитието на отношенията.