За днес е имало три планирани полета на авиокомпанията до Прага, Братислава и Виена. Първите два са били в 9.05 ч. и в 9.20 часа. На пътниците са били предложени алтернативни маршрути от други авиокомпании, както и автобусен транспорт.
Тази сутрин са били отворени две допълнителни гишета за регистрация на пътуващите туристи от анулираните полети.
Следващият полет на авиокомпанията трябваше да бъде до Виена в 14.45 ч. днес. Пътниците и от този полет ще бъдат пренасочени към други авиокомпании. Аладжова добави, цитирана от БТА, че в съобщението на "Скай Юръп" от снощи не е уточнена причината за анулирането на полетите, но в сайта на авиокомпанията се предлага на всички, закупили билети по банков път, да получат парите си обратно.
От днес до края на годината нискотарифният авиопревозвач има планирани общо 21 полета от летището в Бургас.
Словашката авиокомпания "Скай Юръп" обяви фалит тази нощ и отмени всичките си полети. В следобедните часове в последния ден на август около 1 200 пътници са очаквали излитане на летището в Братислава, предадоха по-рано днес агенциите. Авиокомпанията отмени и полетите си от Прага. Във връзка с това пражкото летище обяви, че спира да предлага услугите си на "Скай Юръп" заради неплатени сметки. В същото време няколко хиляди чехи в този момент се намират в чужбина, пътувайки със "Скай Юръп" , предупреди в Прага говорителят на Асоциацията на чешките туроператори Томио Окамура.
На интернет страницата си компанията съветва клиентите, резервирали билети чрез кредитна карта да се обърнат към банката си за възвръщане на сумата. Ако билетите са закупени с пари в брой или чрез банков трансфер, възстановяване на сумата може и да не бъде възможно, допълват от "Скай Юръп" . Според информация на словашките медии 10 хиляди клиенти са „изгорели" с парите си заради отдавна очаквания банкрут на авиокомпанията.
Поради дългове летището във Виена забрани на самолети на словашките авиолинии да излитат от „Швехат". Всички полети от и до столицата на Австрия бяха преместени на летището в словашката столица Братислава, която се намира на около 50 км от Виена. За клиентите беше осигурен и безплатен автобусен транспорт от летище „Швехат" до летище „Милан Растислав Щефаник".
Последните няколко дни авиокомпанията лети от София и Бургас до Братислава вместо до Виена. От Словакия пътниците на авиокомпанията се извозваха с автобус до австрийската столица.