Това съобщи порталът за съвременно изкуство ArtLyst, на който се позова БГНЕС. Световноизвестният новатор в информационните технологии е будист по убеждение. Той приема тази религия по време на посещение в Индия през 1973 г. Тогава той се връща в САЩ с бръсната глава и в индийски дрехи.

По думите на представители на град Сакраменто, щат Калифорния, на погребението, което според медиите ще се състои в края на седмицата, ще присъстват само най-близките хора на Джобс.

Първата разрешена биография на Стив Джобс ще бъде издадена на 24 октомври, по-рано от предвиденото, съобщи междувременно издателската къща "Саймън енд Шустер". Книгата от 656 страници, написана от Уолтър Айзъксън, е озаглавена просто "Стив Джобс" и трябваше да излезе на 21 ноември, но смъртта на Джобс вчера на 56-годишна възраст накарала издателството да промени датата.

Американската книжарница "Барнс енд Ноубъл" съобщи, че книгата се основава на над 40 интервюта с Джобс в период от 2 години и на интервюта с над 100 "членове на семейството му, приятели, конкуренти и колеги". "Въпреки че Джобс сътрудничеше при създаването на тази книга, той помоли да няма никакъв контрол върху написаното и дори не поиска право да я прочете преди да бъде издадена", съобщи книжарницата.

Светът скърби за Стив Джобс