Британската полиция арестува снощи 104-ма лондончани за нарушаване на противоепидемичните правила и съобщи, че вероятно ще има още арести, тъй като полицейската операция продължава и през нощта, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Въпреки новите ограничения, в централен Лондон се събраха хора, избрали да пренебрегнат новите разпоредби, да се държат безотговорно и да общуват по опасен за здравето начин, отбеляза полицията. Арестуваните ще трябва да отговаря за действията си, заканиха се властите.

Миналата събота британският министър-председател Борис Джонсън нареди Великобритания да се върне от четвъртък сутринта към пълна карантина, след като Обединеното кралство премина прага от 1 милион случаи на Ковид-19, а втората вълна на заразата заплашва да претовари здравното обслужване.

Кръчмите, ресторантите, магазините ще бъдат затворени в цялата страна, с изключение на тези, които продават продукти от първа необходимост и ще бъде въведена забрана за срещи на хора, неживеещи заедно. За разлика от първата карантина през пролетта обаче, сега детските градини, училищата, университетите парламентът и съдилищата ще работят. Въпреки това, много хора са недоволни от ограниченията.