Хиляди хора излязоха отново по улиците на редица градове в Германия, за да демонстрират срещу десния екстремизъм и за отворено и толерантно общество, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Кампанията на протести в страната против крайната десница започна преди около един месец. Над 150 хиляди души се събраха пред Райхстага в столицата Берлин миналата седмица, отбелязва ДПА.

Вчера общо няколко хиляди човека се включиха в подобни демонстрации на редица места в Германия.

До 4 хиляди души се събраха в град Итцехое, северно от Хамбург. 3200 човека демонстрираха в Росток, на брега на Балтийско море, под лозунга "Никога повече е сега".

"Зинсхайм е цветен!", скандираха около 1500 души в този град недалеч от Хайделберг.

Около 1000 демонстранти се събраха в централния град Гота.

Протестите в страната срещу крайната десница започнаха след разкритията от миналия месец, че на среща през ноември десни екстремисти и отделни политици от партия "Алтернатива за Германия" са обсъждали планове за експулсиране на милиони хора от чуждестранен произход.

Подкрепата за антимигрантската формация непрекъснато се увеличава в последно време, макар най-новите проучвания на общественото мнение, проведени на фона на демонстрациите, отчитат лек спад, отбелязва ДПА.