"Хамас" и Израел се договориха за примирие, съобщи говорител на радикалната палестинска групировка, която контролира ивицата Газа, цитиран от Ройтерс и БТА.

"С усилията на Египет и ООН беше договорено връщане към ерата на спокойствие между Израел и палестинските фракции", каза говорителят Фаузи Бархум.

Вчера въоръжени палестинци убиха един израелски войник на границата между Газа и Израел, а Израел нанесе десетки въздушни удара по ивицата, като бяха убити четирима палестинци, включиелно трима бойци на "Хамас".

Режимът на спиране на огъня между Израел и Хамас, който бе обявен през нощта от ислямисткото движение, изглежда, се спазва днес в ивицата Газа, предаде тази сутрин Франс прес. От влизането в сила на режима на прекратяване на огъня няма данни за нито една израелска въздушна атака, нито на палестински обстрел от ивицата Газа към Южен Израел.

Израелски политически и военни представители обаче отказват да потвърдят, че има сключено споразумение за прекратяване на огъня. Те единствено казват, че от часове цари "пълно спокойствие" на терен.