Доналд Тръмп разглежда възможността да се кандидатира за президент отново през 2024 г., когато в САЩ ще има нови избори. Това съобщава информационният портал "Аксиос", като се позовава на източници от обкръжението на държавния глава.

По данни на тези източници Тръмп споменал, че разглеждал тази възможност със своите съветници. Това е най-убедителното свидетелство, че американският президент разбира, че е изгубил в надпреварата срещу демократа Джо Байдън, отбелязват източниците, предаде ТАСС.

Републиканският сенатор Линдзи Греъм също е препоръчал на Тръмп да си помисли за възможността да се кандидатира след четири години отново. Това съобщи лично Греъм пред телевизия Фокс нюз. Сенаторът е председател на юридическата комисия в Сената на Конгреса.

В американската история има прецедент на президент, който не е успял да спечели преизбиране, но четири години след поражението си се е явил отново и е спечелил. Демократът Гроувър Кливланд е изгубил изборите през 1888 г., спечелени тогава от републиканеца Бенджамин Харисън, но се е явил отново през 1892 г. и е победил. Така той е станал 22-ият и 24-ият президент на САЩ и единственият с два непоследователни мандата, припомня ТАСС.