Предизборният щаб на американския президент Джо Байдън полага усилия да събере рекордните 25 млн. долара на мероприятие в концертната зала "Рейдио сити мюзик хол" в Ню Йорк, предаде Асошиейтед прес.

Събитието, в което участват и бившите президенти Барак Обама и Бил Клинтън, ще е значима демонстрация на подкрепата на демократите за Байдън, въпреки отслабващото му представяне в анкетите, отбелязва АП, цитирана от БТА.

Билетите за проявата са на цена от 225 долара и се очаква в залата да дойдат хиляди зрители. Дарителите ще имат различни нива на достъп в "Рейдио сити мюзик хол" в зависимост от сумите, които отпускат.

Например поддръжниците на Байдън, които дарят 100 000 долара, ще имат възможността да се снимат с тримата президенти, а най-щедрите дарители ще могат да излязат на сцената и да разговарят с тях.

Предвидена е и музикална програма, в която ще се включат изпълнители като Куин Латифа, Лизо, Бен Плат, Синтия Ериво и Леа Мишел. "Но партито не спира тук", съобщава предизборният щаб на Байдън.

По-късно първата дама на САЩ и ди джей Ди-Найс ще бъдат домакини на афтърпарти на същото място.

Обама и Клинтън помагат на Байдън да увеличи и без това значителната си преднина в набирането на средства пред основния си конкурент на президентските избори - Доналд Тръмп. До края на миналия месец Байдън е разполагаше със 155 млн. долара в брой, а Тръмп с едва 37 млн. долара, припомня АП.

Сумата от 25 млн., която се събира на днешното събитие в Ню Йорк, включва даренията на поддръжниците на Байдън, които са платили в брой през изминалите седмици, за да бъдат тази вечер в "Рейдио сити мюзик хол".