Властите в италианския град Реджо Калабрия арестуваха трима души, заподозрени за убийството на 39-годишния мафиот Фабио Джузепе Джофре, извършено на 21 юли. Тогава беше ранено и десетгодишно българско момче, син на съседи на Джофре. По-късно през деня се очаква да бъде дадена пресконференция по случая, съобщи "24 часа".

Според италианските медии след двумесечно разследване са издадени заповеди за ареста на Доменико Фиораванти, Саверио Сантаити и Джузепе Лагана.

Убитият Фабио Джофре

Снимка: Карабинери

Операцията на карабинерите се координира от Регионалната дирекция "Антимафия" в Калабрия. Тримата арестувани са обвинени за убийство, изнудване и незаконно притежаване на оръжие.

Джофре беше убит до селския си имот в Семинара, Калабрия, в напълно мафиотски стил. Извършителите на престъплението след това се отдалечили през полето. По време на стрелбата срещу Джофре беше ранено и българчето, което го придружавало, за да види животните във фермата му. След това както то, така и българските му родители, живеещи в съседна къща, бяха поставени под защита от италианските власти.

Шефът на полицията в Реджо Калабрия забрани извършването на публично и тържествено погребение за Джофре, за да се избегнат поводи за отмъщение или размирици.