Това съобщи неправителствена организация, цитирана от АФП и БТА.

Привържениците на Навални, който бе пуснат на свобода в петък, след като 25 дена бе задържан под стража, агитираха в подкрепа на московския опозиционер на изходи на метрото и по улиците на редица руски градове.

Навални, който възнамерява да отправи предизвикателство към Владимир Путин на президентските избори през март 2018 година, на два пъти бе задържан за организирането в края на март и в средата на юни на мащабни демонстрации против корупцията.

В Хамбург, където приключи срещата на високо равнище на Г-20, в която участва и Путин, руският държавен глава заяви, в отговор на журналистически въпрос за отношението му към Навални, че не е интересно да се води диалог с хората, чиито критични забележки целят да привлекат вниманието върху тях.

"Мисля, че можем да имаме диалог, особено на такова равнище, президентско или правителствено, с хора, които предлагат конструктивен дневен ред дори и с критичен характер. Но ако става дума само да привлечеш вниманието към себе си, то това не е интересно за диалога", каза Путин, цитиран от ТАСС.