Младежът, чиято самоличност не се съобщава, е открит измръзнал и ранен на летище "Хийтроу" в неделя. Смята се, че е оцелял по време на полета, тъй като самолетът е летял ниско, за да избегне влошените метеорологични условия, предаде Франс прес, цитирана от БНР.
Машината е собственост на високопоставен представител на Арабските емирства и не е превозвал пътници при полета.

Румънецът разказал, че се скрил до единия от колесниците на самолета на виенското летище и така успял да прелети до Лондон, предаде Асошиейтед прес, като се позова на австрийската полиция. Той казал на британските власти, че успял да пропълзи под телената мрежа около летището във Виена и след това се покатерил в една от кухините на пътническия самолет. Младежът паднал оттам след приземяването и след това бил задържан от местната полиция. Полицейският началник Лео Лаубер каза, че румънецът търсил работа.

Имигранти, търсещи достъп до държави от Запада, често се укриват в отделенията на колестниците на самолетите, отбелязва Франс прес. В повечето случаи краят им е фатален поради липсата на кислород, изключително ниските температури, както и в резултат на падането при отваряне на капаците на отделението преди кацане.