Драмите с ротацията и последвалите снощи откази на 11 от номинираните за министри да участват в проектокабинета, който Мария Габриел занесе с папката при президента Радев, провокира зевзеци да създадат сайт, наречен "Министър ли съм?". 

На адрес ministarlisam.com всеки може да въведе имената си и да провери дали не е попаднал в списъка с министерски номинации. 

Ето как създателите на сайта анонсират начинанието си:

"1. На 19 март 2024 парламентарната група на ГЕРБ внася мандат за съставяне на правителство.

2. Президентът Румен Радев приема мандата.

3. На следващия ден част от министрите предложени в мандата заявяват, че въобще не са се съгласявали да бъдат министри.

Проверете по-долу дали вие не сте били предложени като министър в мандата, както и дали все още сте в него, както и дали случайно в момента не сте министър на нещо", пишат създателите на зевзешкия сайт.

След като потребителят потвърди, че не е робот, може да разбере ще поеме ли на плещите си, макар и виртуално и на шега, съдбините на държавата. Авторът на този текст, за добро или зло, не е сред номинираните за министри и ще продължи да ви информира за събитията по света и у нас в Dir.bg. Макар че и това не е сигурно, тъй като създателите на сайта "Министър ли съм?" на финала правят следното уточнение: "Ние се опитваме да поддържаме колкото се може по-съвременен списък с министри и предложения, но дори на нас ни е трудно. Моля имайте разбиране, ако ви кажем, че сте или не сте министър и това се промени след 2 часа". И допълват: "Може да се абонирате и при следващи мандати, ако случайно сте министър да ви кажем".