Южна Корея, Хонг Конг и Япония са най-добре "омрежените“ страни в света с най-висок брой широколентови връзки към интернет. Южна Корея се радва на най-високата в света средна скорост на връзките 14,6 Mbps. Там се намират шест от десетте града с най-бързи връзки в света, всички със средна скорост над 15 Mbps. Япония е втора в тази подредба със средна скорост на връзката 7,9 Mbps. Следва я Хонг Конг със средна скорост от 7,6 Mbps.

Данните от доклада на мрежовия доставчик Akamai Technologies, базиран в САЩ (доставя над 20% от световния интернет трафик), показават че другите страни в челната десетка по средна скорост на уеб-връзките са от Европа и на първо място застава (внимание!) Румъния, следвана от Швеция, Ирландия, Нидерландия, Швейцария, Дания и Чехия. САЩ са на 18 място със средна скорост 3,9 Mbps.

Проучването отчита за широколентова връзка такава, която гарантира скорост от 2 Mbps или повече. Бързата широколентова връзка е при 5 Mbps или повече, а тези с над 20 Mbps са категоризирани като "екстремално високоскоростна свързаност“. В Южна Корея 74 от връзките са от типа бърза широколентова, докато в Япония делът им е 60%, а в Хонг Конг - 46%.