Това е максимално достижимата скорост на изтегляне на информация за този клас, но разбира се, става дума обаче за експериментални условия, които са трудно постижими в реалния свят, така че информацията е по-скоро в сферата на любопитните факти.

Тестовете са проведени на територията на изследователските центрове на Nokia Siemens Networks в Германия и Финландия. Използвани са USB модеми, произведени от LG, които работят в спектъра, съответно 2100 и 2600 Mhz, и базови станции и оборудване на Nokia Siemens Networks. Компаниите планират да направят още тестове на други честоти и допълнително да подобрят скоростта на трансфер.

Междувременно стана ясно, че продажбите на мобилни телефони в света отново са тръгнали нагоре през четвъртото тримесечие на 2009 - за първи път от повече от  година, а Nokia остава начело в класацията с 38,1 на сто от пазарния дял. Това сочи изследване на компанията за пазарни проучвания Strategy Analytica, предаде АФП, цитирана от БТА.

През цялата 2009 година в света са продадени 1,13 милиона мобилни телефона или с 3,9 на сто по-малко, отколкото през 2008 година. След Нокиа е южнокорейската група Samsung, която се възползва от своите модели със сензорен дисплей, за да увеличи дела си от 16,7 на 20,1 на сто от общите продажби. Същото нарастване на продажбите отчита и друга южнокорейска компания - LG, чийто дял вече е 10,4 на сто спрямо 8,7 на сто година по-рано.

За 2010 година Стратеджи аналитикс прогнозира нарастване на продажбите на мобилни телефони в света с 8 на сто през първото тримесечие.