Искам всички майки и баби, които са гласували за нас да знаят, че най-ритмично изпълнявам всичките си ангажименти, независимо, че вече не съм кмет, заяви Борисов, предаде БГНЕС.  По думите му обаче проблемът с детските градини в столицата никога няма да се реши, тъй като всяка година в София идват по 120-130 000 души. Освен това вече много родители водят децата си в детски градини, а не ги оставят на бабите си, каквато е била традицията до скоро, смята Борисов.
По думите на министър-председателя, почти всяка седмица се открива нова детска градина и допълни, че новооткритите детски заведения стават все по-модерни и привлекателни, с плувни басейни и гумирани настилки за площадките за игра.  Сега предстои откриването на нова градина в софийското село Воняговци, допълни Борисов.
Новата градина в "Подуяне"  открива 200 места в четири градински и две яслени групи. Сградата е построена за 13 месеца и е на стойност на около 4 млн. лв. , като 200 000 лева, които са от приватизационния фонд на столицата, каза още премиерът.
Децата в новата градина поздравиха премиера със стиха „Растат и велите хора от малки деца като нас“.
На тържеството за откриването на градината дойдоха министърът на образованието, младежта и науката Йорданка Фандъкова, временно изпълняващият длъжността кмет  на София Минко Герджиков, председателят на СОС Андрей Иванов и заместник-кметът на Столичната община Ирина Савина.
Вижте снимки