На място пристигнаха осем противопожарни коли. Пламъците обхванаха фасадата над централния вход на сградата, наоколо се виждаше гъст дим и се усещаше задушлива миризма. Вътре в сградата обаче нямаше задимяване. Всички клиенти и служители бяха евакуирани. На мястото дойдоха и няколко линейки, но пострадали нямаше.

Малко след 20 часа огънят беше локализиран и загасен, уточниха от МВР. Огнеборците обаче продължават да следят за искри, които могат отново да възпламенят пламъците. На мястото работят два пожарникарски екипа - единият оглежда последния етаж на сградата, където се намират кината, а другият работи около самата сграда.

Първоначално беше съобщено, че има съмнение, че причината за пожара е прехвръкнала искра от билборд от съседна сграда. По-късно обаче началникът на пожарната Николай Николов, който пристигна на място, съобщи, че основната версия, по която се работи, е, че влагата от дъжда е предизвикала късо съединение в ел. инсталацията, предаде БНТ. Все пак той отбеляза, че ще се провери и възможността за умишлен палеж, макар засега да няма индикации за такъв.

Пожарът не е нанесъл щети във вътрешната част на сградата, добави Николов, цитиран от БТА. Според него няма пречка магазините в търговския център да работят утре. Той уточни, че е направена такава организация, че след 100-процентов оглед на целия мол да е сигурно, че няма изоставени хора, които не са се евакуирали.

"Ние бяхме на последния етаж, щяхме да гледаме филм. Съобщиха по радиоуредбата за евакуация, всички запазиха спокойствие, нямаше паника и слязохме по ескалаторите", разказа пред телевизията очевидец.

Движението по бул. ”Стамболийски” около мола беше сппряно заради пожара повече от час. Тролеите и трамваите също не минаваха, за да не пречат на автомобилите на пожарната. Заради това се образуваха задръствания в района.

Това е вторият пожар в търговския център за тази година, след като на 1 януари огън унищожи част от фасадата откъм ул. "Опълченска".