От 24 юни започва ремонт на "Челопешко шосе" и "Кремиковско шосе", съобщи районният кмет Лилия Донкова по БНР.

Тя добави, че район "Кремиковци" е голям като територия и много от вътрешнокварталните улици трябва да бъдат ремонтирани.

"Предстои също между кв. "Сеславци" и гр. Бухово да бъде възложено, както и между гр. Бухово и с. Яна, т.е. по-големите пътни мрежи, които са между населените места. От понеделник ще започнат да се изкърпват и те", уточни Лилия Донкова.

Движението няма да бъде затваряно. Ще се работи в едното платно, а другото ще е свободно за движение на автомобили и градския транспорт.

Реконструкцията на читалището в Бухово е приключила, предстои избор на изпълнител за ремонт на кметството във "Враждебна". В района вече са направени четири детски площадки, каза Донкова.

"В момента имаме процедура за избор на изпълнител за ремонт на покриви на четири обществени сгради - на детски градини, училища, административната сграда на района и кметството на гр. Бухово. В момента текат и ремонтите на тротоарите, като голяма част от тези, които са предвидени от Столичната община, вече за извършени", обясни Лилия Донкова.

Тя посочи още, че в последните години са изградени няколко детски градини в район "Кремиковци", което е предпоставка мястото да привлича все повече млади семейства с деца. Недостиг на места има в кв. "Челопечене", в Горни Боргов и кв. "Враждебна", уточни кметът.