Потушени са 131 пожара през изминалото денонощие, сред които на новострояща се метростанция в София, съобщиха от Главната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (ГДПБЗН) на сайта си.

Вчера в 19:01 часа е получен сигнал за задимяване в новострояща се метростанция, намираща се на бул. "Владимир Вазов". Изпратени са два екипа на пожарната. При пристигане на място е установено, че има силно задимяване и горене на кабелни трасета в станцията. След спиране на електроподаването екипите са погасили пожара. Унищожени са около 60 линейни метра от трасето.

Потушен е и пожар в товарен влак на ж.п. гара Каспичан. Вчера в 20:03 часа в пожарната в Шумен е съобщено за инцидента. При пристигане на място екипът е установил, че гори дървеното дюшеме на част от вагона.

Пожарникарите са реагирали общо на 165 сигнала за произшествия към 6:00 ч. тази сутрин. 

Обобщените данни на ГДПБЗН към 6:00 ч. тази сутрин сочат, че с преки материални щети са възникнали 29 пожара, от които: пет в жилищни сгради, един в промишлена сграда, пет в спомагателни, временни или паянтови постройки, седем в транспортни средства и четири в селското стопанство. Без нанесени материални щети са възникнали 102 пожара, от които: 56 в сухи треви, горска постеля и храсти, три в стърнища и 39 в отпадъци.

Извършени са 32 спасителни дейности и помощни операции, от които: три при катастрофи в транспортни средства, един при битови или промишлени инциденти и 28 за техническа помощ.

Лъжливите повиквания са две. При пожарите няма загинали и пострадали.