Тодор Живков критикуваше БСП. Там винаги е имало течения. Предлагали са ми да подкрепям едно или друго, но съм отказвала. Жан Виденов дойде при дядо, когато вече не беше премиер. Живков му каза, че е трябвало да го направи докато е бил във властта. Всички идваха при него - Виденов, Доган, Волен Сидеров...", разказа внучката на Тодор Живков Жени в интервю за Нова тв.

"Сега вече фамилията ми не ми тежи, но когато бях дете ме притесняваше това, че съм внучка на държавния глава. Всички ми се радваха и това още повече ме притесняваше", споделя талантливата дизайнерка.

Тя е категорична, че е имала хубаво детство и семейството й не я е ограничавало в контактите й с приятели и съученици.

"Оттогава ми останаха и някои приятели, сред които е и Сергей Станишев", казва Живкова.

Тя си спомни как са ходили на свиждане при Тодор Живков докато е под домашен арест след 11 ноември. Тогава са пускали при него само внучката му и синът Владимир.

"Един ден заедно с дядо гледахме как разстрелват Чаушеску по телевизията. Можете да си представите какво сме си мислили тогава...", казва Жени днес и разказа за обиските в домовете на всички роднини на бившия Първи в държавата.

Жени Живкова беше депутат два мандата от гражданската квота на БСП, но не е била член на партията. Днес казва, че политиката изхабява и натоварва.

За майка си тя казва, че е била изключително добър и съпричастен към проблемите на другите човек. Винаги се стараела да помага. Евгения казва, че вероятно от майка си е наследила и любовта си към красивото, което впоследствие я насочва към дизайнерската професия.

Преди време Жени спряла книга на бивша секретарка на Живков. В нея имало 8 стихотворения на майка й Людмила Живкова. Оказало се, че авторката ги откраднала и няма авторски права върху тях.

"Най-големият мит за майка ми е, че се е самоубила", казва Жени Живкова.