Ако Валери Симеонов не се справя с това, за което го изпратихме във властта - да вдига доходите и пенсиите, да си признае, ще го сменим.

Това заяви в ефира на Нова телевизия лидерът на "Атака" и председател на парламентарната група на Обединени патриоти Волен Сидеров.

Аз не съм го пратил във властта да утрепва български фирми и заведения, а да вдига доходите и пенсиите, повтори на няколко пъти Сидеров.

Апелирам към премиера Борисов да постави нещата на място, да не се объркват хората - кой е премиер, кой е вицепремиер, призова Сидеров.

Според него вицепремиерът Валери Симеонов трябва да се извини на депутатите от "Атака" и ГЕРБ, които защитиха закона за приватизацията, който пък Симеонов нарече лобистки. Отстъплението, което направи ГЕРБ е тактическа грешка, плати данък обществено мнение, категоричен е Сидеров. Вчера президентът наложи вето на закона, а от ГЕРБ заявиха, че ще го подкрепят.

ГЕРБ направи тактическа грешка със закона за приватизацията. Оттегли нещо, в което няма никакъв лобизъм, категоричен е лидерът на "Атака".

Според Сидеров БМФ върви към несъстоятелност и държавата ще загуби 300 милиона. Лидерът на "Атака" е категоричен, че поправките в закона за приватизацията не са в полза на бизнесмена Кирил Домусчиев.

Доста хора са впрегнати в това да изпълняват убийствена политика спрямо българския бизнес, защото чуждия не го засягат, е изводът на Сидеров. Той включи в този коментар и проверките на Симеонов по морето.

Не знам кой спасява редник Киро, но знам как в навечерието на Нова година вицепремиерът Симеонов изви ръцете на премиера и спаси редник Цеко. Става дума за концесията за Банско, припомни Сидеров.

Имам критичен поглед върху концесиите. Симеонов от няколко месеца е натоварен с тях, но той не посяга към тях, каза още Сидеров.

Запитан как ще се явят заедно на избори при това положение, Волен Сидеров каза, че "Атака" се е явявала сама на избори и няма проблем да се яви отново сама. Очевидно там (при НФСБ) се готви друга коалиция - със СДС и Христо Иванов, посочи той.