От "Възраждане" обявиха, че след изявлението вчера на Костадин Костадинов са спрели обажданията към техни депутати за подкрепа на нов кабинет на "Продължаваме Промяната".

"Вчера, след пресконференцията, която дадохме, повече такива обаждания нямаше, защото дадохме ясен знак, че няма как "лицето Петков, все още заемащо длъжността министър-председател, да се опитва да търгува с депутати от партията", защото сме монолитна и сплотена организация, ние имаме кауза", заяви пред медиите в парламента Костадинов.

Той определи самия факт, че е направен опит за покупка на депутат, като "безкрайно гнусен и неприятен". По думите му името на Цвета Галунова е било по изключително "нечистоплътен начин завъртяно" в медиите и втора седмица тя обяснява едно и също нещо. Знаем, уточни той, че се е срещала с г-н Петков във връзка със законопроект за българската музика, за което ръководството на партията е уведомено, информира БТА.

По-рано пред журналисти в НС самата Галунова отрече да са й предлагани постове. "Оставам в групата, не съм казвала, че ще напускам", заяви тя. Депутатката от "Възраждане" допълни, че с нея са водени разговори, в които са били представени аргументи, но никога никой не й е предлагал нито постове, нито други стимули. "Очевидно, щом не съм се съгласила да напусна ПГ на "Възраждане", не са ме убедили", заяви още Галунова.

Казахме, че имаме ясни условия към хората, които управляват държавата, без значение кои са - отмяна на плана за въвеждане на еврото, незабавно прекратяване на договора за американските бази, референдум за НАТО, предоговаряне на условията за членство в ЕС, отмяна на санкциите спрямо Русия, както и преразглеждане на решението на НС за Република Северна Македония (РСМ), припомни пред медиите Костадин Костадинов при какви условия ще подкрепят дадено управление.

Петър Петров обяви в НС, че проектът на "Възраждане" за отмяна на решението на парламента за РСМ ще бъде отново предложено в програмата идната седмица.