Лидерът на "Възраждане" коментира напускането на партията и парламента от страна на пловдивската депутатка Елена Гунчева, като намеква, че това има отношение с новата коалиция, по думите му, формирана за Северна Македония - ПП, ДПС, ДБ и ГЕРБ.

Костадинов припомня на Гоце Делчев, за да демонстрира, че скандалът с отцепването на Гунчева не го притеснява.

"Отцепленията и разцепленията хич да не плашат. Що да правим, когато сме си българи и от една обща болест страдаме - колкото капи, толкова и капитани" - Гоце Делчев", пише той в социалната мрежа.

"Вчера стана ясно, че се оформи нова коалиция в парламента - ПП, ДПС, ДБ и ГЕРБ. Тази коалиция прие да се вдигне ветото над преговорния процес с Македония, което днес трябва да се обсъжда в парламента. И снощи, изненадващо, една вече бивша депутатка от Възраждане, е изживяла катарзис по отношение на организацията и политиката ни. Мисля, че и за слепците е ясно защо се случва това.", намеква лидерът на "Възраждане".

Костадинов не влиза в детайлен коментар на обвиненията, която отправии Гунчева, а именно, че е в колаборация с ГЕРБ и ръководи авторитарно партията. Той обаче нарча твърденията й "атак и клевети".

"Това, разбира се, няма да ни спре днес да защитим българската позиция в Народното събрание, нито ще спре Възраждане да управлява страната самостоятелно. Атаките и клеветите срещу нас ще стават все по-силни с всеки изминал ден. Което ни показва само и единствено, че сме на прав път", категоричен е Костадинов.

"Бях изключително изненадан, да не кажа шокиран, сутринта от това, което чух, защото буквално до вчера вечерта се притеснявахме изключително много за г-жа Гунчева да не би да стане инвалид, защото миналата седмица тя ни обясни, че се намира в изключително тежко състояние", коментира той пред Нова телевизия.

"Не бяхме сигурни дали ще успее да дойде за вота на недоверие. Писах й, тя ми отговори и ми изпрати снимки, на които се твърди, че показва нейното лошо физическо състояние", добави Костадинов.

Относно обвинението за колаборация с ГЕРБ, Костадинов обвини Гунчева, че говори лъжи, понеже медиите щели да разберат, ако Десислава Атанасова е идвала непрекъснато в стаята на групата. По думите му "Възраждане" многократно е гласувала по различен начин от ГЕРБ.

Той призна, че от партията са й правени забележки за езика, който държи в парламента. Костаднов отрече още "Възраждане" и ДПС да са били на обща демонстрация срещу кабинета по време на вота на недоверие.

Малко след полунощ в дълъг и емоционален пост пловдивската депутатка от "Възраждане" Елена Гунчева обяви за раздялата си с партията, като заяви, че повече не вярва на нейния лидер и го обвини, че работи заедно с ГЕРБ.