В Ботевград направихме на място анализ. Чухме всички, чухме кметовете. Реших, че трябва да освободя ръководството на Областната дирекция на МВР-София. Те не се справиха. Това заяви пред журналисти министърът на вътрешните работи Валентин Радев малко, след като стана ясно, че комисар Георги Григоров е подал рапорт за пенсиониране.

Към Областната дирекция на МВР-София спада и Ботевград, където, преди да го застрелят, се е укривал избягалият затворник Владимир Пелов без да бъде заловен от полицията, въпреки подадените сигнали.

"Има някакъв дисбаланс, има нещо, което не е направено в цялата област и отговорност за това носят областните дирекции", допълни Радев. По думите му, освен Григоров, ще бъде освободен и заместникът му.

"Възложил съм на професионалното ръководство на МВР да ми предложат ръководител, който да свърши в ОД на МВР-София това, което досега не е свършено", каза още вътрешният министър. По думите му, служителите в дирекцията трябва да се обединят.

"Работата в София област е много тежка. Да се оправят. Има и друг такъв район. Сравняваха ми го професионалното ръководство с Бургас, затова пък трябва и по-компетентни хора или такива, които могат да се справят", заяви Радев.

Той поясни, че остава с респект към свършеното от досегашния директор на ОДМВР - София Георги Григоров и към неговия заместник Веселин Георгиев.

"Прочетох им лично досиетата. Обикновено тези, които освобождавам аз, ги каня лично на разговор. Искам да видя с очите кого освобождавам", каза Валентин Радев. По думите му, когато има нарушение и неспазвяне, е длъжен да реагира като министър.

"Искам да променя нещата, затова го направих", допълни вътрешният министър.