Директорът на Областната дирекция на МВР-София комисар Георги Григоров е подал рапорт за пенсиониране днес, потвърдиха пред Дир.бг от Областната дирекция.

Официално мотивите не се посочват, но се предполага, че решението на Григоров да напусне системата е свързано със случая на избягалия затворник Владимир Пелов, който беше застрелян при престрелка в Ботевград.

Именно под шапката на Областната дирекция на МВР-София е и Районното полицейско управление в Ботевград, което понесе критики за несправяне със случая.

Вчера комисар Григоров призна, че 39-годишният Марио Панчев, който уби Владимир Пелов, но после също почина от раните си от престрелката, е сигнализирал в полицията, че се чувства застрашен след бягството на рецидивиста от Софийския затвор в началото на април.

Преди седмица пък на официалния брифинг след убийството на Пелов в Ботевград, шефът на МВР-София заяви, че всеки сигнал за местонахождението на избягалия затворник е проверяван.

"Получавали сме над 10-15 на ден. Основната версия за убийството са неуредени финансови взаимоотношения между Пелов и Панчев. Нямаме оперативни данни за намеса на жена. Били са приятели в миналото и са имали общ бизнес. Сега на Пелов са му трябвали пари - това са възможните версии. Ако знаехме къде се е укривал, щяхме да го заловим", допълни тогава Григоров.