Това съобщава в. "Хелзингин саномат", цитиран от ТАСС.

В хотелите от веригата Сокос (Sokos) разликата в цената за двойна стая за периода 15-17 юли в сравнение със седмицата преди това достига 200 евро.

В други хотели във финландската столица разликата в цените за нощувка през дните на посещението на двамата президента и придружаващите ги делегации и журналисти също е голяма - за 15-17 юли цените са с над 100 евро по-високи, отколкото през предходната седмица.

По информация на изданието за някои хотели в Хелзинки, включително от веригата Хилтън (Hilton) и Скандик (Scandic), в момента изобщо няма свободни стаи. Изпълнителният директор на веригата Скандик във Финландия Аки Кяюхки посочи, че възможността за резервиране е ограничена, за да може да има достатъчно стаи за представителите на международните медии.

Той допълни, че още идната седмица ще могат да се резервират нощувки. Кяюхки предупреди също така, че с наближаването на срещата между Путин и Тръмп цените на стаите в хотелите ще растат и ще надхвърлят обичайните за юли.

Изпълнителната директорка на общинската компания Хелзинки маркетинг (Helsinki Marketing) Лаура Аалто заяви, че за руско-американската среща се очаква в града да пристигнат до 2000 души, повечето от които журналисти. По тази причина много от представителите на медиите ще пристигнат още през уикенда преди срещата.