Това стана днес по време на дебата в парламента за отстраняването на Емилия Масларова от председателското място на социалната комисия.

По информация на в. "24 часа" преди няколко месеца дъщерята на Иванов - 19-годишната Мариела Иванова, изпраща писмо до тогавашната посланичка на САЩ у нас Нанси Макълдауни, в което се казва: Бях жестоко пребита пред очите на малкия си брат Георги. Обръщам се към Вас не като към политик, а като към жена и Ви моля за съдействие”. Девойката твърди, че системно тя и майка й са били “малтретирани от пияния си баща. Мариела дори изпраща медицинското свидетелство, което си извадила след последния побой на 15 март. Дъщерята дори завежда дело, но бащата има имунитет.

“Проверил съм медицинското – одраскана ръка. Спънала се е и си е одраскала ръката”, заявава тогава депутатът. Той обяснява, че е запознал Бойко Борисов за цялата ситуация.

Съпругата на Иванов пък подава жалба в I РПУ, потвърдиха от СДВР. Депутатът доброволно се явява и дава обяснения. Той обаче също подава жалба срещу съпругата си за инцидент с кола. 

Днес Лъчезар Иванов призова бившия вътрeшен министър да покаже факти за това, което твърди. Според депутата от ГЕРБ това е било активно мероприятие срещу него.

Румен Петков обаче припомни и минаването на Лъчезар Иванов от парламентарната група на НДСВ в тази на ГЕРБ, предаде "Фокус".
Иванов репликира с думите: „Аз не съм бил в ничия друга партия освен в парламентарна група. Профанизирате диалога, а се бяхме събрали за нещо по-високо, по-стойностно. Аз се опитах морално да извисим парламента”, каза Иванов.
По думите му  Петков е прехвърлил нормата на етиката.